Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


mit egyen a kiskutya?

2008.06.04

- A kölyköknek ugyanazokra az alapvető tápanyagokra van szükségük, mint a felnőtt kutyáknak, de az eledelnek könnyen emészthetőnek kell lennie, sok energiát és fehérjét, valamint megfelelő mennyiségű kalciumot és foszfort kell tartalmaznia.

- Mivel a kölykök gyomra kicsi, sok kis adagban adjuk nekik a táplálékot.

- A növésben levő kölyköknek az azonos súlyú felnőtt kutyák energiaigényének két-háromszorosára van szükségük. A kölyökkutya étrendjét fajtától függően kell változtatni. A kis fajták felnőtt súlyukat 6-9 hónapos korukban érik el, míg a nagyobb méretűek akár 18-24 hónapos korukig is nőnek.

- Általánosságban a kutyák 7-8 éves korukban lelassulnak, kevesebbet mozognak és kevesebb eledelre van szükségük, bár ez a változás sokban függ a fajtától. Ebben az időszakban érdemes gyakran, kisebb adagokkal etetni őket, mert a nagy étkezések emésztési problémákat okozhatnak. A legjobb megoldás, ha idős kutyák számára készült tápokkal etetjük kedvencünket.

- A vemhes kutyák a vemhesség utolsó négy hete alatt több táplálékra szorulnak. Általános szabályként azt mondhatjuk, hogy a vemhesség hatodik hetétől az anya energiaszükséglete hetente 15%-kal nő.

- A szoptatás alatt az anyaállat a normál mennyiség akár négyszeresét is elfogyaszthatja, és mindig szüksége van friss vízre.