Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


kutya a kertben

2008.06.05
A kutya igenis jó helyen van a kertben. Egy figyelmes gazdi meg tudja tanítani kutyáját arra, hogyan kell a kertben viselkednie. Arra, hogy a kutyus ne végezzen semmiféle kerti munkát, például ne ássa fel a kertet és ne hengerelje le a virágágyást. 
 
Ha a kutya a szabadban tölti napjai nagy részét, gondoskodnunk kell arról, hogy a nagy meleg vagy éppen a nagy hideg elől egy elég nagy, jól elszigetelt és védelmet nyújtó kutyaházba húzodhasson. A kutya még inkább otthon érzi majd magát, ha a házába egy, már a lakásban nem használt szőnyeget terítünk.

Néha elkerülhetetlen, hogy kutyánkat megkössük. Ilyenkor a legkíméletesebb megoldás, ha egy hosszú rudat feszítünk ki a kerítés és a kutyaház közé, amely mentén kedvére szaladgálhat. Láncot vagy kötelet soha ne használjunk, mert ebbe a kutya belegabalyodhat, megsérülhet. Azt azonban soha ne felejtsük el, hogy kutyánkat nem szabad állandóan megkötve tartanunk - egy erős, biztonságos kerítés ugyanúgy megvédi a kutyát az elkóborlástól, mint a lánc.